Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

SİYASET AKADEMİSİ'NDE İLK DERS BAŞKAN GÖKÇEK'TEN

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, AK Parti Siyaset Akademisi’ne konuk oldu ve projelerini anlattı. Siyaset Akademisi’nde öğrencilerin sorularını da yanıtlayan Başkan Gökçek, katılımcılara yerel yönetimler ve siyaset konularında deneyimlerini ve projelerini anlattı.

19 Eylül 2013 Perşembe 14:03
SİYASET AKADEMİSİ'NDE İLK DERS BAŞKAN GÖKÇEK'TEN

-ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI MELİH GÖKÇEK AK PARTİ SİYASET AKADEMİSİ’NDE KATILIMCILARA YEREL YÖNETİM VE SİYASET DERSİ VERDİ

-ODTÜ OLAYLARININ GEZİ OLAYLARININ DEVAMI OLDUĞUNU BELİRTEN BAŞKAN GÖKÇEK, “ODTÜ’YÜ BAHANE ETTİLER, BANA OMUZ ÇARPTIN DEYİP YİNE BU OLAYLARI BAŞLATACAKLARDI, , ODTÜ’YÜ BAHANE ETMELERİ İYİ OLDU, YÜZDE YÜZ HAKLI OLDUĞUMUZ BİR KONU” DEDİ

HKN_0921.jpgAnkara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, AK Parti Siyaset Akademisi’ne konuk oldu ve projelerini anlattı. Siyaset Akademisi’nde öğrencilerin sorularını da yanıtlayan Başkan Gökçek, katılımcılara yerel yönetimler ve siyaset konularında deneyimlerini ve projelerini anlattı.

AK Parti Genel Merkezi’nde Siyaset Akademisi’nin yeni döneminde 16. Dönem Yerel Yönetimler-4 Programı AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu’nun açılış konuşması ile başladı. Soylu, Başkan Melih Gökçek’i katılımcılara heyecanından hiçbir şey kaybetmemiş, hizmeti, heyecanı ve sevgisiyle birleştirmiş bir Belediye Başkanı olarak tanıttı ve ilk dersi vermek üzere kürsüye davet etti.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek Siyaset Akademisi’nin AK Parti’nin Türk siyasetine hediye etmiş olduğu en güzel müesseselerden biri olduğunu kaydederek, yeni dönemin de hayırlı olması dileğinde bulundu.

Siyaset Akademisi’nden her yıl mezun olanların siyasete hazır halde bulunmaları ve bir çoğunun da siyasete atılmalarının kendilerini mutlu ettiğini ifade eden Başkan Gökçek, “Üstelik de böyle herhangi bir parti ayrımı yapmadan hatta bizim partili olmayan arkadaşların da Siyaset Akademisi’ne iltifat etmiş olmaları beni ziyadesiyle mutlu ediyor” diye konuştu.

-BAŞKAN GÖKÇEK: “ODTÜ YOLU YAPILACAK”

ODTÜ olaylarına değinen Başkan Gökçek, ODTÜ olaylarının daha önce Gezi eylemlerinde alınmış olan Eylül kararlarının devamı olduğunu dile getirdi. “ODTÜ’yü bahane ettiler, Bana omuz çarptın deyip yine bu olayları başlatacaklardı.  ODTÜ’yü bahane etmeleri iyi oldu, yüzde yüz haklı olduğumuz bir konu” diye konuşan Başkan Gökçek, “Kamuoyuna anlattığımız zaman yüzde 1 tepki çekmeyeceğimiz bir konu. Solcusu sağcısı, herkesin istediği bir yer. Ben yapmamışım, Karayalçın yapmış, bu bir. Değişiklikleri ODTÜ yapmış, ben yapmamışım bu iki. Üçüncü olarak, kalkıp, deniliyor ki ‘Arkadaş, siz ağaç söküyorsunuz,  yerine 1’e 10 dikelim’. Hiçbir kozları kalmamış oluyor” diye konuştu.

-GEZİ’YE DESTEK AZALDI…

Başkan Melih Gökçek bir soru üzerine Gezi eylemlerine desteğin azaldığını ifade ederek, “Sadece marjinal gruplar katılıyor, özellikle Ankara’da standart kişiler eylemlere katılıyor, toplantı gösteri yürüyüşleri bütün dünyada serbest ama sınırsız değil” diye konuştu.

Bu olayların arkasında büyük sermaye güçlerinin bulunduğuna dikkat çeken Başkan Gökçek, “Koç grubunun oteli 5 gün öncesinden hastane yapılması için vermesi tesadüf değil, Koç Üniversitesi’nin 3 gün 10’ar bin kumanya yapıp halka göndermesi de tesadüf değil, bunlarla bir şeyler elde etmek istiyorlar” dedi.

-“GERÇEK ALEVİLER RAHATSIZ”

Türkiye’de son dönemde alevi-sünni çatışması çıkartılmak istendiğini ifade eden Başkan Gökçek şöyle devam etti:

         “Alevi vatandaşlarımız bu işten inanılmaz derecede rahatsız. Tuzluçayır’da görev yapan polislere alevi vatandaşlarımız yardım ediyorlar, gıda veriyorlar. Bu alevi vatandaşlarımızın devletimizin yanında olduğunu gösterir ama dikkat ediyoruz bütün olaylar alevi bölgelerinde çıkarılıyor. Alevi geçinenlerin bir kısmı alevi olmadıkları halde alevi maskesi adı altında bunu yapıyor. Mamak’ta yapılan Cemevi-Cami projesini engellemek istediler. İzzettin Doğan Hoca ‘Bunu yapanlar ne alevidir ne sünnidir’ dedi.”

-“SİVİL DARBE DEDİKLERİ BU”

Gezi olayları başladığında AK Parti iktidarının görevden uzaklaştırılmaya çalışıldığını belirten Başkan Gökçek, “Sivil darbenin ta kendisiydi, biz bunu kavradık. Ben her gün televizyonlara çıktım, anlattık anlattık. Başbakanımız da dimdik ayakta durduğu için olaylar her gün geriye gitti” dedi.

-TEMA PARKLA HAYVANLARLA GÖZ GÖZE TEMAS

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek “2013 Ve Sonrası Ankara” başlıklı bir sunumla da projelerini anlattı. Başkan Gökçek, şu anda üzerinde durdukları en büyük projelerden birinin Ankara’ya yapacakları Tema Park ve Hayvanat Parkı projesi olduğuna dikkat çekti. Tema Park’ın “Disneyland” olarak da adlandırılabileceğini ifade eden Başkan Gökçek, “Burada 5 tane gösteri merkezi, arada engel olmadan hayvanlarla göz göze temas imkanı, golf arabaları ve teleferikle safari imkanı, lunapark, dinazor parkı, dinazor müzesi, en son teknolojilerin kullanıldığı sinema fanusları,  209 metre eninde, 120 metre yükseklikte ışık ve lazer gösterisi ve dinlenme alanları var” diye konuştu.

-DÜNYANIN İKİNCİ BÜYÜK ROLLER COASTER’I GELİYOR

Tema Park’a yurtdışından çok sayıda oyuncak getirildiğini kaydeden Başkan Gökçek, en önemli oyuncağın da dünyada ikincisi Ankara’da kurulacak olan dev Roller Coaster olduğunu ifade etti ve “İnşaallah Mayıs, Haziran aylarında buna binme şansını elde edebileceksiniz, seçimlerden önce deneme çalışmalarına başlayacağız” diye konuştu. Başkan Gökçek, Roller Coaster’lardan büyüklü küçüklü 14 tane olacağını kaydetti.

-“İNANÇSIZ GİREN İNANÇLI ÇIKAR”

İnanç ve Tarih Müzesi hakkında da animasyonlarla bilgi veren Başkan Gökçek, “Kur’an Mucizeleri” bölümünde 20. Asrın sonunda ve 21. Asır’da ancak idrak edilebilen Kur’an ayetlerindeki mucizelerin Universal stüdyolarındaki teknoloji ile ekrana aktarılacağını kaydetti ve projeyi “Şunu temenni ediyoruz, insanlar bir taraftan inançsız bile girseler öbür taraftan inançlı olarak çıkarlar” diye anlattı.

-FUAR ALANI AKYURT’A

Akyurt’a yapılacak olan fuar alanının proje aşamasının tamamlanmak üzere olduğunu ve projenin ihale aşamasına geldiğini belirten Başkan Gökçek, fuar alanının da Ankara’ya çok katkı sağlayacağını söyledi.  

Kızılay bina cepheleri yenileme projeleri hakkında da bilgi veren Başkan Gökçek, “Milli Piyango binası bitmek üzere, gördükçe diğer bina sahipleri de ikna oluyorlar” diye konuştu.

Başkan Gökçek Siteler’de de cephe yenileme projelerinde ihale aşamasında olduklarını kaydetti.

-OTO  GALERİLERİ GÖLBAŞI’NA

Gölbaşı’nda büyük bir oto galerisi projelerinin bulunduğunu kaydeden Başkan Gökçek, “Ankara’nın ihtiyacı olan bu projeye de seçimden önce başlayacağız, belli bir kısmını bitirmemiz söz konusu olabilir ama seçimden sonra tamamını bitireceğiz. Biz daha önce bitirmeyi düşlemiştik ama öyle prosedürler çıktı ki karşımıza. Her bakanlıkta zamanında şerh konulmuş. Her birinden ayrı ayrı yazı almak için ikişer ay üçer ay uğraştık. Prosedür daha geçtiğimiz hafta içinde bitti. Onun için ihale yaptıktan sonra bitmesi biraz gecikebilir. Site iki bölüm olacak” bilgisini verdi.

-MEYDANLAR RENKLENECEK

İstanbul Yolu, Konya Yolu, Samsun Yolu, Esenboğa Yolu ve Eskişehir Yolu’nda girişlere her birinin yüksekliği 27 metre olan ve bölgenin formlarına uygun giriş kapıları yapılacağını bildiren Başkan Gökçek, ayrıca Ankara’nın küçük ilçe belediyeleri de dahil çeşitli yerlerine 42 tane saat kulesi, küçük beldelerde de meydan havuzları yapılacağını belirtti.

Meydan aydınlatmaları hakkında da bilgi veren Başkan Gökçek, Kızılay Meydanı için Çin’de yeni yaptırdıkları 10 metre yüksekliğindeki lale tarzında lazer meydan aydınlatmasını ise eylemcilerin zarar verebileceği gerekçesiyle şimdilik koymayı düşünmediğini bildirdi.

Başkan Gökçek, Büyükşehir Belediye Binası, TOBB binasının da aralarında bulunduğu 26 ayrı yerin aydınlatmasının yapılacağını kaydederek, Gümüşköy önüne de dünyanın en büyük ekranının yaptırılacağını belirtti.

-KENTSEL DÖNÜŞÜMLERİ DE ANLATTI

Kuzey Ankara Kentsel Dönüşüm Projesi hakkında bilgi veren Başkan Gökçek, tünel yolun sürüş kalitesi açısından çok kaliteli bir yol olduğunu ve Ankara’ya tünelden geçişin de ayrı bir gizem kattığını dile getirdi.

Ulus Tarihi Kent Merkezi Yenileme alanı Hacı Bayram Restorasyon Projesi’ndeki gelişmeleri de anlatan Başkan Gökçek, projelerdeki gecikmelerin de açılan davalardan kaynaklandığını, ancak restorasyonları tamamlanan mevcut binaların ve dükkanların büyük değer kazandığını ifade etti.

Yeni Mamak Kentsel Dönüşüm Projesi’nde 4 bin 200 konutun yapımının devam ettiğini, seçimlerden önce bitirmeye çalışacaklarını kaydeden Başkan Gökçek, SİNPAŞ’ta hızlı bir şekilde inşaatların devam ettiğini belirtti.

Dikmen Vadisi 4-5. Etaplarda DHKP-C ve Halkevleri’nin eylemleri yüzünden bir türlü kentsel dönüşüme başlayamadıklarını belirten Başkan Gökçek, “Her seferinde bir bahane çıktı, kavga dövüşler oldu ve bu arada da 1000 tane vatandaş mağdur oldu, çünkü onlarla yaptığımız anlaşmayı yerine getiremediğimiz için bizi mahkemeye veriyorlar. 750-800 bin TL daire parasını alıyorlar” diye konuştu.

50. Yıl Kentsel Dönüşüm Projesi’nin planlarının bittiğini ve buraya vatandaşların kendi binalarını kendilerinin yapacaklarını ifade eden Başkan Gökçek, “Biz buraya girmiyoruz” dedi.

-“867 KM YOL YAPTIK”

Alt-üst geçitler ve yol projeleri hakkında da bilgi veren Başkan Gökçek, son 1.5 yıl içerisinde yapmış oldukları yeni yol miktarının 867 km. olduğunu bildirdi.

Başkan Gökçek, İstanbul Yolu’na paralel olan Batıkent 1695. Cadde’nin de tıpkı Ankara Bulvarı gibi İstanbul Yolu’na paralel bir bulvar olacağını ve alt üst geçit inşaatlarının devam ettiğini kaydetti.

Gölbaşı’nda da iki taraftan şehri birbirine bağlayacak viyadüğün de şu an ihaleye çıkıldığını seçimden önce 4 ay gibi bir sürede bitirmeyi amaçladıklarını belirten Başkan Gökçek, iki taraftan şehri alttan birbirine bağlayacaklarını ve köprünün altında Aile Yaşam Merkezi, Çocuk Kulübü, BELMEK kurslarının yer alacağını belirtti.

-DEV PARKLAR GELİYOR

Etlik Esertepe’de askeri kurumlara ait 180 bin metrekarelik dev park için TOKİ’ye 60 milyon lira verdiklerini kaydeden Başkan Gökçek, “Belediye Başkanlığına geldiğim günden bugüne ilk kez para vererek arazi aldık” diyerek bu alanda dev bir park yapılacağını belirtti ve yapımı devam eden rekreasyon alanları ve parklar hakkında ayrıntılı bilgi verdi.

Aile Yaşam Merkezleri hakkında da bilgi veren Başkan Gökçek, yapımı devam eden birçok merkezin seçimlerden önce tamamlanacağını belirtti. Bu yıl bol miktarda Ankara’ya yurtdışından ağaç getirdiklerini belirten Başkan Gökçek, bu sayının 50 bini bulacağını kaydetti. Kare şeklindeki ağaçların Ankara’nın havaalanı yolu üzerine, Konya Yolu’na ve yeni Başbakanlık binası çevresine dikileceğini belirten Başkan Gökçek, bu ağaçların bir kısmının da Hacıbayram Cami çevresine dikileceğini belirtti.

Başkan Gökçek konuşma ve soru-cevapların ardından katılımcılarla hatıra fotoğrafı çektirdi.

SİYASET AKADEMİSİ'NDE İLK DERS BAŞKAN GÖKÇEK'TEN
SİYASET AKADEMİSİ'NDE İLK DERS BAŞKAN GÖKÇEK'TEN
SİYASET AKADEMİSİ'NDE İLK DERS BAŞKAN GÖKÇEK'TEN
SİYASET AKADEMİSİ'NDE İLK DERS BAŞKAN GÖKÇEK'TEN
SİYASET AKADEMİSİ'NDE İLK DERS BAŞKAN GÖKÇEK'TEN
SİYASET AKADEMİSİ'NDE İLK DERS BAŞKAN GÖKÇEK'TEN