Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

SU DEPOLARININ BAKIMINI İHMAL ETMEYİN

Ankara Su ve Kanal İşletmesi (ASKİ) Genel Müdürü İrfan Kaya, apartman ve işyerlerindeki su depolarının yılda en az bir kez temizlik ve bakımı yapılması gerekirken, abonelerin çoğunun bu bakımı yaptırmadığını söyledi.

10 Eylül 2015 Perşembe 09:52
SU DEPOLARININ BAKIMINI İHMAL ETMEYİN

ASKİ GENEL MÜDÜRÜ İRFAN KAYA:
“SU DEPOLARININ YILDA EN AZ BİR KEZ TEMİZLİK VE BAKIMI YAPILMASI GEREKİYOR"
“PERİYODİK BAKIM, DEPOLARIN İÇİNDE PAS OLUŞMASINI, YOSUN TUTMASINI, BAKTERİ ÜREMESİNİ ÖNLER”

Su DeposuAnkara Su ve Kanal İşletmesi (ASKİ) Genel Müdürü İrfan Kaya, apartman ve işyerlerindeki su depolarının yılda en az bir kez temizlik ve bakımı yapılması gerekirken, abonelerin çoğunun bu bakımı yaptırmadığını söyledi.
Depolardaki suların sağlıklı tüketilmesi için rutin bakım ve temizlik işlemlerinin mutlaka yaptırılması gerektiğini bildiren Genel Müdür Kaya, “Su depolarının bakımı yılda en az bir kez yapılmalı. Periyodik bakım, depoların içinde pas oluşmasını, yosun tutmasını, bakteri üremesini önler” dedi.
ASKİ’nin, şehir şebeke suyunu, İvedik İçme Suyu Arıtma Tesisleri başta olmak üzere bölgesel arıtma tesislerinde son teknolojik sistemlerle arıtarak en sağlıklı haliyle abonelerine sunduğunu ifade eden Kaya, abonelerin de suyu hijyen şekilde, güvenle tüketebilmeleri için üzerlerine düşen görevi yerine getirmesi gerektiğini vurguladı.

“(SULARIMIZ KİRLİ) DİYE ASKİ’Yİ SUÇLUYORLAR”
Su depolarının temizlenmemesi durumunda oluşan tehlikelere karşı Başkentlileri uyaran Kaya, şunları söyledi:
“Su depolarının yılda en az bir kez temizlik ve bakımının yapılması gerekirken, abonelerin çoğu, bu bakımı yaptırmıyor. Herhangi bir su kesintisinde, su depolarının içinde uzun süre beklemiş suyu kullanmak zorunda kalan Başkentliler, bu kez ‘sularımız kirli’ diye ASKİ’yi suçluyor. Oysa ASKİ, şehir şebeke suyunu konutlara getirinceye kadar birçok arıtma safhasından geçirerek en sağlıklı şekliyle abonelerine sunuyor. Ancak bakımı yapılmayan su depolarının içi pas tutuyor, çamur birikiyor ve yosun bağlıyor. Sonrasında bu gibi nedenlerden dolayı sadece su kirlenmiyor, aynı zamanda suda bakterilerin üremesine de zemin hazırlanmış oluyor.”
Su depolarında temizlik ve bakım yaptırmak isteyen kurum, kuruluş ve kişiler, ASKİ’nin "https://www.aski.gov.tr/tr" adresli web sitesinde bulunan yetkili firmaların adres ve telefonlarına ulaşabilirler.

SU DEPOLARININ BAKIMINI İHMAL ETMEYİN
SU DEPOLARININ BAKIMINI İHMAL ETMEYİN
SU DEPOLARININ BAKIMINI İHMAL ETMEYİN
SU DEPOLARININ BAKIMINI İHMAL ETMEYİN