Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

TANDOĞAN YERALTI ÇARŞISINA YEPYENİ GÖRÜNÜM

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Asker Çarşısı olarak da bilinen Tandoğan Yeraltı Çarşısı’nın Maltepe çıkışındaki yürüyen merdiven montajını tamamladı.

20 Mayıs 2014 Salı 13:01
TANDOĞAN YERALTI ÇARŞISINA YEPYENİ GÖRÜNÜM

-BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, TREN GARI İLE GMK BULVARI ARASINDA YAYA ULAŞIMINI SAĞLAYAN ALT GEÇİTTEKİ YÜRÜYEN MERDİVEN MONTAJINI TAMAMLADI
-ASKER ÇARŞISI OLARAK DA BİLİNEN ALT GEÇİDİN MALTEPE ÇIKIŞINA YAPILAN YÜRÜYEN MERDİVEN, HEM ESNAFA HEM DE ALT GEÇİDİ KULLANAN YAYALARA BÜYÜK KOLAYLIK SAĞLAYACAK


tandogan_altgecit.jpgAnkara Büyükşehir Belediyesi, Asker Çarşısı olarak da bilinen Tandoğan Yeraltı Çarşısı’nın Maltepe çıkışındaki yürüyen merdiven montajını tamamladı.
Tren Garı ile Gazi Mustafa Kemal (GMK) Bulvarı arasında yaya ulaşımını sağlayan ve asker eşyası satan 78 adet dükkanın faaliyet gösterdiği yer altı çarşısındaki yenileme çalışmalarına devam eden Büyükşehir Belediyesi, Maltepe çıkışındaki yürüyen merdiveni de hizmete sundu.
Yaklaşık 230 metre uzunluğundaki yer altı çarşısını bir baştan bir başa temizleyen, duvarlarını boyayan, aydınlatma sistemlerini yenileyen ve çarşı girişine modern bir görünüm kazandıran Büyükşehir Belediyesi Kent Estetiği Dairesi ekipleri, yürüyen merdiven montajını tamamlamasının ardından da zemin yenileme çalışmalarına başladı.
Ankaray’ın Maltepe İstasyonu yanında bulunan çarşıda özellikle hafta sonları izne çıkan askerlerin alışveriş yaptığını, vatandaşların da bu geçit sayesinde Ankaray’dan çıkarak, TCDD Tren Garı’na ulaşabildiklerini kaydeden Kent Estetiği Dairesi yetkilileri, “Özellikle gardan gelerek, Maltepe’deki Ankaray’a binmek isteyen vatandaşlarımız yerin 8 metre altındaki çarşıdan yukarıya çıkışlarda büyük sorun yaşıyorlardı. Çünkü çok dik bir merdivenden çıkış yapmak zorunda kalıyorlardı. Ancak şimdi bu tasarruf için özel sensörlü, son teknoloji, 52 basamaklı iki katlı yürüyen merdiven montajımızla bu zorluğu ortadan kaldırdık” dediler.

-GİRİŞE ESTETİK GÖRÜNÜM
tandogan_altgecit1.jpgAyrıca çarşının girişinde, eskiyen ve yıpranan, görüntü kirliliği oluşturan zeminde de yenileme çalışmaları yapacaklarını kaydeden yetkililer, “Zemine andezit taşı döşemesi gerçekleştireceğiz. Yürüyen merdiven montajıyla birlikte çarşının artık yıkılmak üzere olan girişini de son derece modern ve estetik bir görünüme kavuşturduk. Eski girişi tamamen kaldırıp, yerine aliminyum kompozit cephe kaplaması yaptık. Ayrıca içeriye yağmur suyu sızmasını da engelleyerek, özel levhalı ışıklandırma yaptık. Yani alt geçit ve çarşımızı yepyeni bir görünüme kavuşturduk” diye konuştular.