Ankara ili sınırları içerisinde yaşayan tüm engelli vatandaşlara ulaşılması, tespit edilmesi ve hizmetlerimiz aracılığı ile engellilerin sosyal, kültürel ve sağlık bakımdan desteklenmesi, problemlerin çözümünde rehberlik edilmesi ve her türlü ihtiyaçların karşılanması amaçlanmıştır.

A - Rehberlik ve Danışmanlık Hizmetleri
Merkezimize şahsen ya da telefonla müracaat eden engelli bireylerimize, sosyal hizmet uzmanlarımız tarafından hizmetlerimiz hakkında gerekli bilgiler verilmektedir. Sosyal Hizmet Uzmanı, engelli bireyi hizmet alacağı birime yönlendirmekte ve verilen hizmetin takibini yapmaktadır. Üyelerimize hizmetin ulaşıp ulaşmadığı denetlenmekte, memnuniyetsizlik durumunda gerekli önlemler alınmaktadır. Üyelerimizin psikolojik, sosyal ve ekonomik sorunları saptanmakta ve sorunların çözümüne yönelik çalışmalar yapılmaktadır.

B - Psikolojik Destek Hizmetleri
Üyelerimiz ve aileleri, klinik psikolog tarafından periyodik olarak evlerinde ziyaret edilmektedir. Psikolog; yalnızlık, stres, temel yaşam olayları, topluma uyum problemleri, iletişim çatışmaları, aile problemleri, uyku problemleri gibi konularda üyelerimize destek sağlamaktadır.

C - Sosyal Yardımlar Hizmetleri
• Akülü Tekerlekli Sandalye
• Tekerlekli Sandalye
• Beyaz Baston
• Hasta Bezi

Akülü Tekerlekli Sandalye , Tekerlekli Sandalye İçin Gereken Evraklar :
• Engelli Sağlık Kurulu Raporu
• 1 Adet Fotoğraf
• Nüfus Cüzdanı Fotokopisi
Raporlarda “Başhekimlikten aslı gibidir” kaşesi olup, “Tekerlekli Sandalye ya da Akülü Tekerlekli Sandalye kullanması uygundur” ibaresi bulunması gerekmektedir.

D - Sağlık Hizmetleri
Merkezimizde görev yapan doktor ve hemşirelerimiz, üyelerimizi evlerinde ziyaret ederek genel sağlık kontrollerini yapmaktadırlar. Ayrıca şikâyetleri dinlenen engelli bireyler, gerekli görüldüğünde hastanelerin ilgili birimlerine yönlendirilmekte, kendilerine ve yakınlarına danışman hekimlik hizmeti verilmektedir.
E-Fizyoterapi-Hidroterapi Hizmeti: Engelliler Hizmet Merkezindeki Fizyoterapist, talebi olan engelli birey ile telefon görüşmesi gerçekleştirip gerekli durumlarda kendi değerlendirmesi için engelli bireyi merkeze davet edilmektedir. Fizyoterapi verilmesine engel bir durumu olmayan engelli bireyler için program hazırlanmakta ve seanslar halinde hizmet verilmektedir. Hidroterapi (havuz tedavisi) hizmetinden de Fizyoterapistin uygun gördüğü hastalar yararlanmaktadır. Bu hizmetleri alan engellilerimiz asansörlü araçlarla evlerinden alınıp merkezimize getirilip hizmeti aldıktan sonra tekrar evlerine bırakılmaktadır.

F - Sosyal - Kültürel Hizmetler
Engellinin topluma, toplumun engelliye bakış açısını daha duyarlı hale getirmek amacı ile belediyemize bağlı sosyal hizmet birimleri, hastaneler, rehabilitasyon merkezleri ve okullarla ile ortaklaşa piknik, gezi programları, özel gün kutlamaları, eğlence ve konser programları, panel, konferans, söyleşi programları düzenlenmektedir. Yol, yemek ve gezi ücretleri Belediyemizce karşılanarak Akçay, Akçakoca ve Kesikköprü tatil kamplarından yılda bir kez belli sayıdaki üyelerimize tatil imkânı sağlanmaktadır.

G - Ulaşım Hizmetleri
Akülü veya Manuel Tekerlekli Sandalye kullanan engellilerin Merkezi arayıp randevu talep etmesi halinde Ankara il sınırları içerisindeki kamu kurum ve kuruluşlarına ulaşımlarını sağlamak için asansörlü araçlarımızla hizmet verilmektedir. Bu hizmetimizden faydalanmak isteyen üyelerimiz, randevu aldıkları takdirde belirttikleri saatte evlerinden alınarak gidecekleri yerlere bırakılır ve dönüş saatlerinde bırakıldıkları yerden alınarak evlerine götürülürler.

H- Temizlik ve Bakım Hizmeti
Temizlik ekiplerimiz tarafından üyelerimizin evlerine randevu sistemiyle gidilerek, evin genel temizliği yapılmaktadır. Bakıma muhtaç ve kimsesi olmayan üyelerimizin talepleri halinde, malzemeleri kendilerine ait olmak üzere, haftada bir gün en az üç çeşit yemek pişirilmekte ve bulaşıkları yıkanmaktadır. Ciddi sağlık sorunları olan, yalnız yaşayan ve bakıma muhtaç üyelerimizin talepleri doğrultusunda beden temizliği ve kişisel bakımları yapılmaktadır .

I- Ev İçi Tamiratı Hizmeti
Elektrik ve su tesisatı tamiratları (priz, musluk, kapı kolu vb. küçük tamiratlar), marangozluk ile boya, badana vb. işlerine yönelik hizmetler verilmektedir. Üyelerimizin evinde onarımı mümkün olmayan ve dışarıda tamir ettirilmesi gereken cihaz veya eşyaların tamiratı, ücretleri üyemiz tarafından ödenmek kaydıyla merkezimizce yapılmaktadır.

İ - Cenaze Destek Hizmetleri
Hizmet alan üyemizin vefatı halinde, adli tıp, morg ve gasil işlemlerinin yürütülmesine yardımcı olunmakta, cenaze aracı temini ve defin işlemleri yapılmakta olup, mezar yeri temini ve mezar yapımı engelli yakınlarının sorumluluğundadır.

Engelli Vatandaşların Hizmetlerden Yararlanma Koşulları
Müdürlüğümüz hizmetlerinden yararlanmak için Ankara ili sınırları içinde ikamet eden  engelli vatandaşlarımız şahsen yada birinci dereceden akrabaları aracılıyla telefonla başvurabilir. Başvuru esnasında ve sonrasında başvuru sahibi Merkezlerimizin hizmet koşulları gereği aydınlatma metnini okur ve 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanununa göre kişisel verilerinin işlenmesini kabul eder.  Sosyal Hizmet Uzmanlarımız, bu başvurulara istinaden engelli bireyi ikamet adresinde ziyaret ederek sosyal incelemesini gerçekleştirir. Bu sosyal incelemede sosyal hizmet uzmanı bireyin gerekli verilerinin taramasını yaparak hangi hizmetlerden yararlanması gerektiğini değerlendirip tespit eder. Engelli birey yararlanması gereken hizmet konusunda ilgili birim/ birimlere yönlendirir. Uygun görülen hizmetler üyelerimize ücretsiz olarak verilmektedir.

Adres : Sincan Harikalar Diyarı Parkı İçi Fatih Sincan / ANKARA
Telefon : (0312) 273 38 37